Ιστορικό – Θεωρητικό διήμερο στις 10-11 Νοεμβρίου

10-11 Νοεμβρίου στην Αθήνα 

afisa_diimero100xronia_final100 χρόνια – Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του. Παρελθόν-παρόν-μέλλον

Σημαντικό διήμερο για την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα και τη θεωρία του επαναστατικού κόμματος διοργανώνει η «Πρωτοβουλία διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα» στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση του ιστορικού-πολιτικού-θεωρητικού διημέρου συζητήθηκε στις συσκέψεις του δυναμικού που πραγματοποιούνται για το σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Στην τελευταία από μια σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκε στις 27/9 στην Αθήνα αποφασίστηκαν οι άξονες και η θεματολογία του διημέρου ενώ συγκροτήθηκε και οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση.

Στόχος είναι η βαθύτερη συμβολή στα ζητήματα που αφορούν την αποτίμηση της ιστορίας του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος από τη σκοπιά άντλησης χρήσιμων συμπερασμάτων για το σήμερα και το αύριο του ρεύματος της κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Αυτή θα είναι και η θεματολογία της πρώτης μέρας. Ταυτόχρονα, επιδίωξη είναι να ανοίξουν τα ζητήματα που αφορούν το επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας, φωτίζοντας θεωρητικές πλευρές του μαρξισμού και πολιτικούς κόμβους, απαραίτητους και σημαντικούς για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, θέματα που θα περιλαμβάνονται στις εισηγήσεις της δεύτερης μέρας.

Το διήμερο θα διεξαχθεί σε μια περίοδο στην οποία αυξάνεται το ενδιαφέρον και γίνεται αντιπαράθεση για τα ιστορικά ζητήματα του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος (από διάφορες πλευρές, τόσο στην αριστερά με αφορμή και τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, όσο και από αστική σκοπιά) και παράλληλα σε ένα πρωτοπόρο δυναμικό ξεδιπλώνεται η συζήτηση για τον χαρακτήρα των οργανώσεων και των κομμάτων στην εποχή μας.

Το διήμερο εντάσσεται στην όλη προσπάθεια για βήματα στην υπόθεση του νέου προγράμματος και κόμματος της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης. Από αυτή τη σκοπιά, στόχος είναι να αποτελέσει αναβαθμισμένο και δημόσιο βήμα διαλόγου του δυναμικού που ενδιαφέρεται και εμπλέκεται με την υπόθεση του νέου κομμουνιστικού φορέα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: