Κάλεσμα στο Ιστορικό-θεωρητικό διήμερο 10 & 11 Νοεμβρίου

Πρόσκληση στο ιστορικό-θεωρητικό διήμερο με θέμα:

100 χρόνια: Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του

 10 και 11 Νοεμβρίου,  Πολυχώρος Μολύβι, Ιερά οδός 154, στάση ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας

SIMEES_3Η Πρωτοβουλία διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα σας καλεί να συμμετάσχετε στη διήμερη συζήτηση που διοργανώνει με αφορμή τα 100 χρόνια οργανωμένου κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, που σηματοδότησε η ίδρυση του ΣΕΚΕ και μετέπειτα ΚΚΕ τον Νοέμβρη του 1918. Η συμβολή μας σε αυτή τη συζήτηση επιδιώκουμε να γίνει από τη σκοπιά του μέλλοντος, για μια νέα προσπάθεια συγκρότησης σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος στον 21ο αιώνα, στόχο που έχει θέσει το δυναμικό που συζητάει και συσπειρώνεται στην «Πρωτοβουλία» αυτή.

Επιδιώκουμε την βαθύτερη ιστορική και θεωρητική συμβολή στα ζητήματα που αφορούν την αποτίμηση της ιστορίας του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος από τη σκοπιά άντλησης χρήσιμων συμπερασμάτων για το σήμερα και το αύριο.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ανοίξουν τα ζητήματα που αφορούν το επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας, δίνοντας πρώτες απαντήσεις και ανοίγοντας τη συζήτηση μεταξύ αγωνιστών και δυνάμεων.

Εκτίμησή μας είναι ότι, μια προσπάθεια για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της κομμουνιστικής χειραφέτησης οφείλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία, όχι να τους κλείσει, αλλά να τους ανοίξει, να αναδείξει την ιστορική εμπειρία από τη σκοπιά του αύριο.

Το διήμερο που διοργανώνουμε, στόχο έχει να αποτελέσει ένα πρώτο δημόσιο άνοιγμα της συζήτησης αυτής, μια πρώτη απόπειρα συμβολής στα μεγάλα αυτά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους, αγωνιστές και δυνάμεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις, αρθρογραφίες και συνέδρια, στη χώρα μας και όχι μόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: