Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής

Ανακοίνωση της

«Πρωτοβουλίας Διαλόγου για σύγχρονο Κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»

f2

Η Οργανωτική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης του ιστορικού-θεωρητικού διημέρου για την ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και την προοπτική του, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Νοέμβρη στο Μολύβι, χαιρετίζει τους πάνω από 500 αγωνιστές και αγωνίστριες που πήραν μέρος στις εργασίες της διοργάνωσης, τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε.

Αποτιμούμε ως πολύ θετικό το βήμα αυτό, που αποτέλεσε άλλωστε και την πρώτη δημόσια εμφάνιση της «Πρωτοβουλίας διαλόγου». Το διήμερο που διοργανώθηκε, είχε στόχο την εκκίνηση του διαλόγου για σημαντικά ζητήματα της εποχής μας. Την οργανωμένη κατάθεση, παρουσίαση και συζήτηση απόψεων, αναλύσεων και προσεγγίσεων, τόσο για την ιστορική διαδρομή του κομμουνιστικού κινήματος, όσο και για το μέλλον του, με βασικό άξονα τις θεωρητικές προσεγγίσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα. Οι στόχοι αυτοί σε μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκαν, ο δημόσιος διάλογος και η κατάθεση απόψεων ξεκίνησε, με πλούτο εισηγητικού υλικού και παρεμβάσεων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην παραπέρα δράση και συζήτησή μας.

Αγωνιστές και αγωνίστριες από διαφορετικές γενιές, πολιτικά ρεύματα και ιστορικές παραδόσεις μίλησαν και παρουσίασαν τη συμβολή τους με το βλέμμα στο αύριο, στο αναγκαίο βήμα μιας νέας προσπάθειας επεξεργασίας ενός κομμουνιστικού προγράμματος για τον 21ο αιώνα.

Γνωρίζουμε ότι το διήμερο ήταν ένα μικρό, πρώτο και μερικό βήμα στη μεγάλη πορεία για την επεξεργασία του σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και τα ποιοτικά βήματα που απαιτούνται για την δημιουργία ενός κομμουνιστικού κόμματος της νέας εποχής. Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στους εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στις συσκέψεις, στις διεργασίες, τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνονται σε γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων, σε κλάδους και χώρους, καλώντας όλους και όλες να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μια ανώτερη και βαθύτερη συμβολή και συνέχεια στο μεγάλο στόχο που θέτουμε.

Πιστεύουμε ότι το διήμερο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια, με αντίστοιχα βήματα και διοργανώσεις τους επόμενους μήνες για μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους αγωνιστές/τριες. Ταυτόχρονα, καλούμε τις τοπικές συσκέψεις, τις κλαδικές συσκέψεις, τις πρωτοβουλίες σε πόλεις με αντίστοιχο στόχο και κατεύθυνση, να συνδεθούν και να συμβάλλουν στην «Πρωτοβουλία Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα», να ιδρύσουν αντίστοιχες Πρωτοβουλίες σε γειτονιές και κλάδους, σε πόλεις και χώρους, να συμμετάσχουν ισότιμα στις υποδομές και το σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας Διαλόγου, να συνδιοργανώσουν τις επόμενες εκδηλώσεις, συζητήσεις και ημερίδες, να καταθέσουν-και μέσω του ιστολόγιου της πρωτοβουλίας μας- προτάσεις, κείμενα, απόψεις και σχέδια για όλα όσα απασχολούν το δυναμικό που συμμετέχει στην διαδικασία διαλόγου και συσπείρωσης για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα σε όλη τη χώρα.

Η αρχή έγινε. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, με περισσότερες «Πρωτοβουλίες Διαλόγου» σε πόλεις, γειτονιές και κλάδους, με περισσότερες συζητήσεις και διοργανώσεις, με δράση και στράτευση για την υπόθεση του κομμουνισμού του 21ου αιώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»,

Αθήνα, Νοέμβρης 2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: