Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνέλευση της Πρωτοβουλίας στη Αθήνα

a1

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Φλεβάρη  η ανοιχτή σύσκεψη-συνέλευση της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Πρόγραμμα και Κόμμα Αττικής.

Στη συνέλευση πήραν μαζικά μέρος αγωνιστές και αγωνίστριες της κομμουνιστικής και μαχόμενης Αριστεράς από περιοχές της Αττικής και κλάδους και χώρους εργασίας καθώς και πολλοί νέοι και νέες.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν εισηγητικά τα επόμενα βήματα που προτείνονται για την παρέμβαση του δυναμικού που συμμετέχει στις διαδικασίες διαλόγου και συσπείρωσης για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα. Έγινε συζήτηση για τους στόχους και την ανάγκη να γίνουν βήματα στην ανάπτυξη του προγραμματικού διαλόγου και την οργάνωση της συζήτησης το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες θεματικές.

Από την σύσκεψη συγκροτήθηκε νέα διευρυμένη Συντονιστική Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου» η οποία θα δημιουργήσει επιτροπές και θα οργανώσει τη συζήτηση με κείμενα κατευθύνσεων, αρχών και στόχων για κρίσιμα ζητήματα ενός σύγχρονου προγράμματος (σύγχρονος καπιταλισμός και εργατική τάξη, επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα στον 21ο αιώνα, για ποια επανάσταση και ποια κοινωνία παλεύουμε, κ.α.). Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σειρά συσκέψεων σε γειτονιές και κλάδους για την παρουσίαση των στόχων της «Πρωτοβουλίας» και τη συσπείρωση δυναμικού σε περιοχές.

Αποφασίστηκε επίσης η μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνάντηση των πρωτοβουλιών και του δυναμικού που συσπειρώνεται για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα που θα γίνει στην Αθήνα στις 28 και 29 Μάρτη 2020, προκειμένου να οργανωθεί και σχεδιαστεί πανελλαδικά ο διάλογος και η ανάπτυξη του προγραμματικού και πολιτικού περιεχομένου.

Τέλος, αποφασίστηκε η παραπέρα απεύθυνση με το κείμενο πρόσκλησης-υπογραφών που ήδη υπογράφεται από 250 αγωνιστές και αγωνίστριες της αριστεράς και του κινήματος, ώστε να διευρυνθεί η παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου» σε περισσότερους αγωνιστές και περιοχές.

Αθήνα, 13/2/2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: