Κάλεσμα για συμβολή στο δημόσιο διάλογο και οργάνωση συσκέψεων σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Γραμματείας

Η «Πρωτοβουλία Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα» χαιρετίζει τις εκατοντάδες συναγωνίστριες και συναγωνιστές που πήραν μέρος και συνέβαλλαν στην εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης «Κειμένου Αρχών και γενικών κατευθύνσεων» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα.

Με την παρουσίαση του Κειμένου-Πρόταση ξεκίνησε η διαδικασία δημόσιου διαλόγου για τη διαμόρφωση βασικών αρχών ενός κομμουνιστικού προγράμματος που θα απαντά στα βασικά και επίκαιρα ερωτήματα του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και του κοινωνικού και πολιτικού κινήματος, στην κατεύθυνση της ανατροπής του βάρβαρου καπιταλισμού που μαστίζεται πλέον από συνεχείς και αναβαθμιζόμενες οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις.
Για την συσπείρωση των δυνάμεων που κατανοούν την ανάγκη μιας ανώτερης συγκρότησης και οργανωμένης δράσης για ένα σύγχρονο κόμμα, που θα γονιμοποιεί και θα αναπτύσσει το πρόγραμμα της κοινωνικής χειραφέτησης μέσα στους ταξικούς αγώνες και την εργατική τάξη της εποχής μας.

Η «Πρωτοβουλία Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα» σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της, εν όψει της Πανελλαδικής Συνάντησης που προγραμματίζεται για το Δεκέμβριο. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς να πάρουν μέρος στο δημόσιο διάλογο που ξεκινάει. Στόχος του διαλόγου είναι η συνθετική και δημιουργική ανάπτυξη του περιεχομένου του κειμένου, η δημόσια κριτική και η συμβολή σε πλευρές και θεματικές, η πλατιά συζήτηση της λογικής και των κριτηρίων για την συσπείρωση και δράση των κομμουνιστών/τριων στην επόμενη φάση. Άρθρα και κείμενα μπορούν να στέλνονται στο ιστολόγιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Πρωτοβουλίας».

Απευθύνουμε μαζικό ενωτικό κάλεσμα για συμμετοχή στις συσκέψεις που προγραμματίζονται όλο το Νοέμβριο σε γειτονιές, πόλεις, περιοχές και κλάδους σε όλη τη χώρα, στις οποίες θα συζητηθεί το κείμενο-πρόταση αρχών και γενικών κατευθύνσεων και τα βήματα προς την Πανελλαδική μας Συνάντηση. Μέσα από τις συσκέψεις και συζητήσεις αυτές, επιδιώκουμε να δημιουργηθούν τοπικές και κλαδικές «Πρωτοβουλίες Διαλόγου» σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και περιοχές, κλάδους και χώρους. Να κάνουμε ένα ακόμα βήμα συσπείρωσης και συγκρότησης του δυναμικού που ενδιαφέρεται και θέλει να συμβάλλει στην σύνθετη και αναγκαία διαδικασία διαμόρφωσης βημάτων για το πρόγραμμα και την πολιτική οργάνωση που χρειαζόμαστε.

Τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται υλικά, όπως το κείμενο-πρόταση Αρχών σε ειδική έκδοση και αφίσα της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου», για μια μαζική καμπάνια και πολιτική εξόρμηση του δυναμικού της «Πρωτοβουλίας», ώστε να φτάσει το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και νέους σε όλη τη χώρα.

Η Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου», Νοέμβρης 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: