Σημαντικό βήμα και ουσιαστική διαδικασία η Πανελλαδική Συνάντηση της Πρωτοβουλίας

Πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουλίου με επιτυχία η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση του δυναμικού της «Πρωτοβουλίας Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα».

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες ανθρώπους από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης και ιδιαίτερα την πλειοψηφία των 300 και πάνω συμμετεχόντων που ήταν νέοι και νέες κάτω των 30 ετών.

Η διαδικασία της Πανελλαδικής Συνάντησης αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία συγκέντρωσης και συγκρότησης δυνάμεων για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος και του φορέα που θα το προωθεί, για την παρέμβαση της σύγχρονης κομμουνιστικής αριστεράς στις πολιτικές εξελίξεις και τους ταξικούς αγώνες.

Στην Πανελλαδική Συνάντηση, μετά από έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο και εξαιρετικά γόνιμες τοποθετήσεις, αποτυπώθηκε η πλατιά συμφωνία των αγωνιστριών και αγωνιστών που συμμετείχαν πάνω στο «Κείμενο Αρχών» και την Πολιτική Εισήγηση, που αποτελούν το περίγραμμα του προγραμματικού περιεχομένου της προσπάθειάς μας. Συζητήθηκαν συλλογικά και καταλήχθηκαν επίσης μια σειρά βήματα που θα αναπτύξουν και επιταχύνουν σε όλα τα πεδία την επόμενη περίοδο την παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας» μας. Τέλος, αναδείχθηκε νέα, πανελλαδική Γραμματεία της «Πρωτοβουλίας» που θα ανακοινωθεί.

Με στόχο η κομμουνιστική αριστερά να ενωθεί με το σκοπό της, τη χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας και την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού, καλούμε τους πρωτοπόρους εργαζόμενους-ες και νέους-εες, όλους όσους αναζητούν και μάχονται, να πλαισιώσουν το εγχείρημα μιας νέας εξόρμησης των απελευθερωτικών ιδεών και ενός κινήματος που καταργεί την υπάρχουσα-καπιταλιστική-τάξη πραγμάτων. Σε αυτό το δρόμο αξίζει να βαδίσει ο κόσμος των καταπιεσμένων, μακριά από αναπαλαιώσεις κάθε είδους, διαχειριστικές, κυβερνητικές και ανακυκλωμένες συνταγές.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν πιο αναλυτικά μια σειρά βήματα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που σχεδιάστηκαν από το δυναμικό που συμμετείχε στην Πανελλαδική Συνάντηση.

Η Γραμματεία της

«Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»

Αθήνα 13/7/2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: